6 Aralık 2013 Cuma

Uzun yol hazırlığında motosikletimizi yüklerken nelere dikkat etmeliyiz?

Uzun yol hazırlığında motorumuzu nasıl yüklemeliyiz?

Motosikleti hazırlama konusunda en önemlilerinden biri motoru doğru şekilde yüklemektir. Ağırlık dağılımını yaklaşık olarak doğru paylaştırmak gerekir. Ön/arka lastik veya sağ/sol dağılımını yaparken ağırlıkların yakın olmasına dikkat etmek önemlidir.
Eğer artçınız olacaksa büyük bir depo üstü çanta kullanarak özellikle ağır olan eşyaları buna koymak çok faydalı olacaktır. Depo üstü çanta seçerken de kolayca takıp çıkartılabilen (mıknatıslı olabilir) bir model almanızı öneririz. Böylece molalarda yanınıza alabilirsiniz. Malum çalınma riski olabilir.
Çantaların su geçirip geçirmediğini yola çıkmadan önce kontrol edin. Eğer geçiriyorsa silikon, dış yağmurluk gibi malzemeler kullanarak izolasyonunu yapın veya yaptırın. Sırt çantasını önermiyoruz. Çünkü yollar uzadıkça çantanın ağırlığı gittikçe artıyor ve sizi yoruyor. Yaz aylarında vücudun hava almasını ciddi şekilde engelleyip sizi terletiyor.
Aynı şekilde arka çanta kullanımı da pek önerilen bir şey değil. Çünkü arka tekerlek ile aynı eksen üzerinde ve genelde daha arkasındadır. Bu da düzgün ağırlık dağılım dengesini bozuyor.
Genelde her şeyi yan çantalara koyup arka çantayı daha çok günlük kullanım için yağmurluk, su, ufak tefek abur cubur, yedek kıyafet, fotoğraf makinesi veya tripod gibi şeyler için kullanmak faydalı olabilir.
Son olarak en önemlisi, yükünüze ve artçınıza göre amortisör ayarını değiştirmeyi unutmayın! Dikkat edilmeyen fakat atlanmaması gereken bir konu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder