19 Ocak 2014 Pazar

Trafikte Motosiklet kullanırken dikkat edilmesi gerekenler


·         Kavşak ve geçişlerde yol hakkı sen de olsa bile hep yavaşla ve araçların ne yönde gideceğinden emin olduktan sonra geçmelisiniz.  Kısacası kavşak boş da olsa dolu da olsa tüm kavşaklarda 15 km/sa 'e düş ve sonra hızlanabilirsiniz.
·         Kırmızı ışıklarda eğer kavşaktaysan ve en öndeysen, yeşil yanar yanmaz hızlı hareket etmemelisiniz, sağa sola gelen olup olmadığına bakıp sonra hareket etmelisiniz.
·         Eğer trafik aniden durduysa kesinlikle bir arabanın arkasında durma, sağ taraf daha güvenlidir.
·         Virajları her zaman yavaş dönmelisiniz. Motorların kontrollerinin en çok kaybedildiği anlar dönme anlarıdır. Düz giderken, bir dokunma yoksa frene basmadan düşmek emek ister.
·         Anayola katılımlardan geçerken yola katılım yönüne göz ile bakarak kontrol etmelisiniz.  Görme açın kötü ise veya arada engel varsa yavaş geç.
·         Ana yoldan ayrılmalara yaklaşırken veya geçerken yoldan ayrılacak olan arabaların o yöne doğru yapacakları şerit değiştirme ihtimallerine karşı dikkatli ol. Bu durumlar için araçların kör noktalarında kalma, araçlardan hızlı gitme, araçların yoldan ayrılma yönlerinden onları geçme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder